fbpx

Förminska och omforma vårtgården med hjälp av vårtgårdsplastik

Förminskning av vårtgården och lyft av bröstvårta med naturliga resultat för proportionerliga bröst. Utförs av erfarna plastikkirurger på vår klinik i Göteborg.  

Tid: 1 timma

Pris: 16 000 kr

Proportionerliga vårtgårdar

Vårtgårdsplastik eller förminskning av vårtgården är ett bra alternativ för dig som besväras av stora, utstående eller ojämna vårtgårdar. Det är vanligt att vårtgårdsplastik kombineras med bröstlyft eller bröstförminskning. Vårtgårdsförminskning är ett kirurgiskt ingrepp där vårtgården förminskas för att ge brösten ett balanserat och proportionerligt intryck. Hos oss på LH kliniken utförs all bröstkirurgi av erfarna specialistläkare. Ingreppet utförs i lokalbedövning på vår mottagning i Läkarhuset, Heden i Göteborg. 

Förminska och omforma

Med åldern eller efter graviditet och amning kan bröstvårtans område förändras markant. Stora, uttöjda eller ojämna vårtgårdar kan upplevas som jobbigt och påverka självförtroendet negativt. Vårtgårdsplastik är ett okomplicerat ingrepp för att återställa vårtgården till sitt ursprungliga utseende. Vårt mål är alltid att du som patient ska behandlas med respekt och omsorg före, under och efter operationen. Våra kirurger är specialister inom plastikkirurgi och har lång erfarenhet av värtgårdskirurgi med mycket goda resultat. 

Lyft eller förminskning

Vårtgårdsplastik är ett okomplicerat ingrepp där man kirurgiskt förminskar och förbättrar formen på vårtgården för att återställa bröstets utseende och proportioner. Ingreppet lämnar endast tunna diskreta ärr kring vårtgården som bleknar med tiden. Vårtgårdsförminskning kan göras som en enskilt ingrepp men är även vanligt i samband med bröstförminskning. Amningsförmågan påverkas inte och eventuell känselpåverkan går över efter några månader. Ingreppet utförs i lokalbedövning och tar cirka 1 timma.  

Innan ingreppet bokar vi alltid in en inledande och kostnadsfri konsultation där du får träffa din ansvariga och behandlande specialistläkare som noggrant undersöker området som ska förminskas och skräddarsyr ett upplägg utifrån dina behov, önskemål och förutsättningar. Under denna konsultation får du all nödvändig information om hur du förbereder dig samt möjlighet att få svar på eventuella frågor eller funderingar.  

Vårtgårdsplastik utförs i lokalbedövning. Läs mer om hur du förbereder dig inför lokalbedövning. 

Direkt efter ingreppet kan du uppleva svullnad, ömhet och smärta i operationsområdet under de första dyngen som lindras med värktabletter som skrivs ut efter operationen. Under de första veckorna kan du även uppleva ett obehag som kan lindras med receptfria smärtstillande. Känseln runt om bröstvårtan kan vara nedsatt ett tag efter behandlingen men återkommer efter ett par månader. Man blir gul och blå i operationsområdet drygt en vecka efteråt. Du kommer få mer information om vad du ska tänka på efter operationen vid din inledande konsultation hos oss. 

Möt vår plastikkirurg Peter

Bröstplastik och vårtgårdsplastik är en estetisk konstform som kräver både erfarenhet och skicklighet. Därför är det viktigt att välja hos vem du vill utföra ingreppet hos. På LH-kliniken utförs all bröstplastik av vår plastikkirurg Dr Peter Wroblewski som skräddarsyr upplägget helt utifrån dina behov och önskemål. Vi arbetar endast med marknadsledande tekniker och du möter alltid samma vårdpersonal. Välkommen till oss på LH kliniken.  

Proportionerliga förändringar

Vårtgårdsplastik är en populär och mycket bedrövad teknik som ger fina resultat för dig som vill få mindre och proportionerliga vårtgårdar och bröst. Vi är måna om att skapa positiva, proportionerliga och naturliga resultat där du återfår din kroppsform utan att någon märker att du gjort några ingrepp. Vi bedömer och skräddarsyr därför uppläget utefter hur just dina naturliga former kan framhävas på bästa sätt med hjälp av vårtgårdsplastik.

Vanliga frågor

Nej ingreppet utförs i lokalbedövning. Bedövningsprocessen med lokalbedövning kan dock till en början upplevas som en svidande känsla men detta är kortvarig. Efter att lokalbedövning är lagd så upplever du ingen smärta. Om du känner dig orolig kan du även få lugnande inför ingreppet. OBS: vid narkos tillkommer en extra kostnad. 

Ärren placeras runt bröstvårtan. 

Till en början är ärren röda och större men efter några månader kommer de att dra ihop sig. När läkningsprocessen är klar kommer de endast synas som tunna sträck i utkanten av vårtgården. Operationsärrens utseende kan dock variera från person till person. 

Tejpa alltid dina ärr efter en bröstreduktion
För att minimera risken för breda ärr efter bröstförminskning rekommenderar vi tejpning av ärren under 3-6 månader. Tejpen byts var 7-10:e dag och det går att duscha med tejpen om den sedan torkas med hårtork. För bästa möjliga resultat bör ärren inte heller utsättas för sol- eller solariestrålning under det första året efter din bröstreduktion.

Kontakta vår hud och laserterapeut Marie Hagnell via telefon, sms eller mail för att boka en inledande och kostnadsfri konsultation med en av våra specialistläkare. Du når henne på: 
+4670 970 02 95 eller  info@lhkliniken.se.