fbpx

Operation av skadade, utstående eller uttöjda öron i Göteborg

Korrigera utstående öron eller uttöjda öronsnibbar med öronplastik som ger fina naturliga resultat. Utförs av erfarna plastikkirurger på vår mottagning i Göteborg.

Tid: 1-2 h 

Pris: Från 12 000 kr

Skadade eller utstående öron

Att ha utstående öron eller kraftigt uttöjda örsnibbar kan vara påfrestande och påverka självförtroendet. Med hjälp av öronplastik kan vi enkelt återställa utstående öron, töjning samt korrigera öronens storlek och form. Det är en ofarlig procedur som utförs av erfarna plastikkirurger på vår mottagning i centrala Göteborg. Operationen tar ca 30 minuter per öra och du kan lämna vår mottagning samma dag. Glöm inte att du kan kontakta ossför att boka en kostnadsfri konsultation

Möt vår plastikkirurg Peter Wroblewski

Peter är ansvarig för alla plastikkirurgiska ingrepp hos oss på LH kliniken. Utöver sitt yrke som plastikkirurg är han även en regelbunden föreläsare och deltar aktivt i utvecklingen inom både estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi. Peter lägger stor vikt vid att uppnå en känsla av balans och proportioner i sitt arbete. Något han anser är avgörande för att skapa naturliga resultat. Han har under sin karriär blivit en mycket uppskattad kirurg, inte minst inom öronplastik. Läs mer om Peter.

Öronplastik

Öronplastik är en effektiv behandlingsmetod för att förbättra formen, positionen eller delar av örat. Våra plastikkirurger kan korrigera medfödda defekter i öronstrukturen eller åtgärda problem som uppstått under tillväxten. Denna procedur kan också behandla missformade öron som orsakats av skada så som töjning efter en örhänge eller piercing. Inför din behandling kommer vi boka in en kostnadsfri konsultation där vi tillsammans går igenom dina behov, önskemål och förväntningar för att säkerställa bästa möjliga resultat för just dig. 

Innan ditt ingrepp bokar vi alltid in en inledande konsultation där du får träffa din ansvariga och behandlande specialistläkare som noggrant undersöker områdena som ska behandlas och skräddarsyr ett upplägg utifrån dina behov och förutsättningar. Under denna konsultation får du all nödvändig information om hur du förbereder dig samt möjlighet att få svar på eventuella frågor eller funderingar.  

Utstående öron är ett medfött tillstånd som är helt ofarligt, däremot kan det påverka ens självkänsla ju äldre man blir. Fördelarna med öronplastik kan vara många, och inte bara rent estetiska. Att korrigera mindre missbildningar kan ha en positiv inverkan på både utseendet och självkänslan. Det kan ge balans och proportioner till öron och ansikte och hjälpa till att skapa en mer naturlig form. Hos oss kan du enkelt korrigera utstående öron med ett enkelt ingrepp som utförs under lokalbedövning av erfarna plastikkirurger.

Vid korrigering av utstående öron så går kirurgen in med ett snitt bakom örat för att undvika synbara ärr på framsidan. Det är inte ovanligt att man överkorrigerar, eftersom man av erfarenhet vet att öronen vill glida ut något igen under de första månaderna efter operationen. Du kommer få all nödvändig information om vad du ska tänka på inför och efter operationen under ditt första besök hos oss.   

Hängande och kraftigt uttöjda öronsnibbar kan enkelt återställas med hjälp av öronplastik. Under operationen kommer kirurgen att sy ihop håller och sedan korrigera formen på öronsnibbarna till dess ursprungliga form. Ingreppet sker i lokalbedövning men kan även utföras i narkos vid önskemål. Du blir omhändertagen av erfarna plastikkirurger och du kan åka hem samma dag. 

Öronplastik med naturliga resultat

Öronplastik är en väldigt vanlig procedur som ger fina resultat. Vi är måna om att skapa positiva, proportionerliga och naturliga resultat där öronen återfår en naturlig form men utan att någon märker att du gjort något. Vi bedömer och skräddarsyr därför uppläget utefter hur dina naturliga drag kan framhävas och förstärkas genom ingreppet. 

Kostnadsfri konsultation

Inför öronplastik bokar vi alltid in en kostnadsfri konsultation för att tillsammans gå igenom dina behov, önskemål och förväntningar. Under konsultationen kommer vi att skräddarsy ditt upplägg och ge dig all nödvändig information om hur du förbereder dig inför och efter operationen. Vår viktigaste prioritering är alltid att du känner dig trygg och nöjd så var inte rädd att ställa frågor. Kontakta oss för att boka tid här.

Före och efter

Ooperation av öronsnibb

Vanliga frågor

Det beror på vilken typ av öronplastik som du behöver. Om du korrigerar utstående öron så lägger kirurgen snittet bakom örat så det inte lämnas några synliga ärr. När du återställer uttöjda öronsnibbar så kommer det dock att lämnas ett litet synligt ärr vilket är oundvikligt. Dock så är detta minimalt och kommer bli mindre synligt med tiden. 

Alla kan genomgå öronplastik förutsatt att du har hälsa för att klara av ingreppet. Gällande utstående öron är så det yttre örat är inte helt färdigutvecklat förrän vid ca 6 års ålder – vi rekommenderar därför, i de allra flesta fall, att man avvaktar med en öronoperation tills det att man uppnått lämplig ålder på minst 6 år. 

Ja om du har behov av att operera båda öronen kommer detta göras under samma tillfälle. 

Öronplastik kräver sällan sjukskrivning och du kan vanligen återgå till skola eller arbete nästa dag efter operationen. Komplikationer är ytterst ovanligt och du kommer få all information du behöver om vad du ska tänka på efter operationen. 

Kontakta vår hud- och laserterapeut Marie Hagnell via telefon, sms eller mail för att boka en kostnadsfri konsultation med vår plastikkirurg. Du når henne på: +4670 970 02 95 eller  info@lhkliniken.se.