fbpx

Kemisk peeling med AHA som ger huden ett nytt liv med jämnare hudton

AHA- peelingar från NeoStrata som har en föryngrande effekt och skapar jämnare hudton med glow. Hjälper mot rosacea, akne samt fet och oren hud.

Tid: 20-60 min

Pris: 895 kr

Ett steg påväg mot din drömhy

Skin Renewal Peel Solution NeoStrata Rejuvenating Peels är en serie med avancerade AHA- peelingar som ger huden nytt liv och lyster med en jämnare hudton. NeoStratas AHA- peeling hjälper mot rosacea, acne samt fet och oren hud. Under behandlingen appliceras glykossyra som skonsamt tar bort gamla hudceller och stimulerar hudens cellförnyelse vilket förebygger slitage, förbättrar struktur samt reducerar ojämnheter. Den kan anpassas för alla olika hudtyper och bör upprepas var 4-6 vecka. 

Få en yngre och strålande hud

NeoStratas högeffektiva behandlingskoncept är utvecklat av grundarna Dr Van Scott och Dr Yu som är erkända pionjärer tack vare deras upptäck av AHA- och PHA- syrornas hudförbättrande kraft. Det är nu en bevisat effektivt metod för att behandla problemhud och förebygga det naturliga åldrandet. Peelingen kan antingen göras med AHA- syra eller Retinol och ger ett fantastiskt resultat med minimal återhämtningstid. AHA peelingn kan användas i ansiktet men även på rygg, lår eller rumpa. Läs mer om AHA.

Om AHA peeling

Under en AHA- peeling appliceras hög koncentrerad glykossyra, citronsyra eller mandelsyra på huden som sedan får verka under övervakning av vår hudterapeut. Peelingen avslutas med en neutraliserande och återfuktande guldmask bestående av antioxidanter. Efter behandlingen kommer du märka av att huden blir fastare, slätare och lenare med en ökad lyster. För maximalt resultat bör behandlingen upprepas var 4-6 vecka och kan även kombineras med NeoStratas Retinol peeling.

Innan behandlingen inleds görs alltid en noggrann bedömning av behandlingsområdet för att fastställa den bästa tillvägagångssättet utifrån dina behov och hudtyp. Denna bedömning ingår i behandlingen och behöver inte förbokas. Om du känner dig osäker på dina förutsättningar eller vill få mer information så rekommenderar kan du alltid boka en kostnadsfri konsultation eller kontakta oss för rådgivning några dagar innan behandlingstillfället.

För bästa resultat är det bra om du undviker stark sol några dagar innan behandlingen.  Tänk även på att huden helst ska vara helt ren från smink vid besöket. Om du har en pågående infektion i huden eller öppna sår vid området som skall behandlas bör du kontakta oss förråd givning för att undvika kontradiktioner vid behandlingen. 

Direkt efter behandlingen kan du uppleva en mild rodnad men detta kommer lägga sig efter några timmar. Dagen efter en Retinol Peeling uppstår en naturlig flygning av huden vilket är helt ofarligt. Du kan utan problem återgå till arbetet direkt efter behandlingen men försök att undvika att applicera smink på det behandlade området. Tänk även på att undvika sol i en vecka efter behandlingen då huden blir mer ljuskänslig. Vid vistelse i sol rekommenderar vi att använda hög solskyddsfaktor men minst SPF 30- 50.

Perfekt för problemhud och ålderstecken

Akne orsakas av en överproduktion av talg som ligger instängd i talgkörteln på grund av tilltäppningar. En AHA peeling löser upp dessa tilltäppningar så att instängt talg istället kan tömmas istället för att bli finnar och utslag. De positiva effekterna av AHA peeling är kliniskt bevisade och det är även en effektivt metod för att underhålla och förebygga problemhud samt det naturliga åldrandet.Vi använder oss även endast av NeoStrata som är ett av världens ledande och mest medicinskt avancerade varumärken. 

Möt vår hud- och laserterapeut Marie

Hos oss utförs alla skönhetsbehandlingar av vår erfarna hud-och laserterapeut Marie Hagnell som skräddarsyr upplägget helt utifrån dina behov och önskemål. För våra kemiska peelingar arbetar vi endast med  NeoStrata som ett av världens ledande och mest medicinskt avancerade varumärken. Om du inte är säker på vilken eller vilka behandlingar som passar dig och dina behov så kan du alltid boka en kostnadsfri konsultation eller få rådgivning över telefon. Varmt välkommen!  

Vanliga frågor

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där man applicerar aktiva ämnen på huden som exfolierar och dödar gamla hudceller för att förbättra hudens struktur och jämna ut hudtonen. Det är en effektivt metod för att underhålla och förebygga problemhud och det naturliga åldrandet.

Ja en kemisk peeling med AHA kan användas för att både behandla och förebygga akne! Akne orsakas av en överproduktion av talg som ligger instängd i talgkörteln på grund av tilltäppningar. En kemisk peeling löser upp dessa tilltäppningar så att instängt talg istället kan tömmas istället för att bli finnar och utslag. 

Nej det gör inte ont med en AHA peeling. När vi applicerar den aktiva substansen kan du dock uppleva en pirrande känsla i huden som sticker lite men det är få som upplever det som smärtsamt. Dessutom anpassar vi alltid styrkan på AHA- peelingen utifrån din hudtyp så att huden inte skadas. 

Ja, med kemisk peeling kan du behandla åldrande hud, rocasea etc på både större och mindre partier på kroppen inkl. bland annat rygg, baksida lår, dekolletage. Om du känner dig osäker eller vill få rådgivning så är du alltid varmt välkommen att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning. 

Nej det är inte farligt med AHA peeling.  Du kan  lika gärna kalla det för en medicinsk peeling då de positiva effekterna av NeoStratas kemiska peeling är kliniskt bevisade  och endast får utföras på kliniker ledda av läkare så som LH kliniken. Alla våra kemiska peelingar utförs av utbildad hudterapeuter som noga undersöka din hud och skräddarsyr upplägget utifrån dina individuella behov. 

 

En kemisk peeling kan göras som en enstaka behandling men för att uppnå ett optimalt resultat med en långvarig effekt rekommenderar vi på LH kliniken att inleda med en kur på 4- 6 behandlingar med täta mellanrum för att sedan kontinuerligt fortsätta med en behandling varannan månad.   NeoStratas avancerade peeling koncept är utformat för att kunna användas långvarigt och så länge du låter huden vila några veckor mellan dina behandlingar så finns det inget max antal för hur många behandlingar man kan göra. 

Kontakta vår hud- och laserterapeut Marie Hagnell via telefon, sms eller mail för att boka tid. Du når henne på: +4670 970 02 95 eller  info@lhkliniken.se.