fbpx

Effektiv borttagning av ytliga kärl, ådernät och solskador med IPL

Effektiv och skonsam behandling av ådernät, pigmentfläckar och solskador med IPL Kärlborttagning. Kontakta Marie för att boka tid för din behandling. 

Tid: 30-50 min

Pris: Från 1 000 kr 

Reducera oönskade kärl

Behandling med IPL och YAG- laser är en mycket kliniskt beprövad och effektiv metod för att behandla samt reducera ytliga och djupa kärl på benen eller i ansiktet. Ytliga blodkärl behandlas med hjälp av IPL (Intensivt Pulserande Ljus) och djupare blodkärl behandlas med hjälp av laserteknologi för bästa resultat. Hos oss blir du omhändertagen av våra erfarna hud- och laserterapeut Marie Hagnell som skräddarsyr upplägget utifrån dina förutsättningar och önskemål. 

För både kropp och ansikte

Ytliga blodkärl kan visa sig på olika sätt. Vanligast är på de ställen i ansiktet och kroppen som är mest utsatta för sol. Blodkärlen i huden är normalt väldigt tunna och svåra att upptäcka med blotta ögat. När kärlen vidgas blir de dock mer framträdande, vilket kan visa sig som en rodnad eller ett tydligt rött kärl. Detta är även vanligare om du lider av hudproblem så som rosacea eller akne. Men oavsett om du lider av synliga blodkärl på ansiktet eller kropp så kan vi hjälpa dig att återfå din huds jämna utseende. 

IPL eller YAG laser

Under kärlborttagning med IPL eller YAG laser sänder man ut pulserande ljus (IPL) eller laser som selektivt söker upp blodkärlen. Detta ljus absorberas sedan av hemoglobinet vilket gör att blodet koagulerar och kärlväggen kollapsar. Med tiden absorberas de kollapsade kärlen upp av kroppen och försvinner utan att omgivande vävnad skadas. Din behandling tar ca 30-40 minuter och vi kan behandla flera områden samtidigt. För optimalt resultat rekommenderar vi att du upprepar behandlingen mellan 3-5 gånger med 8 veckors mellanrum. Det slutgiltiga resultatet syns några veckor efter avslutad behandling. 

Innan behandlingen inleds görs alltid en noggrann bedömning av behandlingsområdet för att fastställa den bästa tillvägagångssättet utifrån dina behov och hudtyp. Denna bedömning ingår i behandlingen och behöver inte förbokas. Om du känner dig osäker på dina förutsättningar eller vill få mer information så rekommenderar kan du alltid boka en separat kostnadsfri konsultation eller kontakta oss för rådgivning några dagar innan behandlingstillfället.

För effektiv behandling av ytliga blodkärl använder vi IPL istället för laser. Genom denna metod sänds pulserande ljus som selektivt söker upp de ytliga kärlen. Detta ljuset absorberas av hemoglobinet vilket orsakar koagulering och att kärlväggen kollapsar.  Med tiden absorberar kroppen de kollapsade kärlen, vilket gör att de försvinner utan att skada omgivande vävnaden.

Vid större och djupare kärl används istället YAG laser. Lasern förstör effektivt blodkärlen, som sedan naturligt absorberas av kroppen och försvinner. Behandlingen tar ca 30 minuter och för optimala resultat rekommenderar vi att den upprepas mellan 3-5 gånger med 8 veckors mellanrum. 

Om kärlborttagning

Att behandla kärl i ansiktet eller på kroppen (ex benen, dekolletage, händer) med IPL och laser är en effektiv och skonsam metod som ger permanenta resultat. Kärlborttagning med IPL och YAG laser är en säker teknik som används av ledande kliniker runtom i världen och är godkänd av FDA. Denna unika teknologi möjliggör optimala resultat med maximal säkerhet och komfort under behandlingen. 

Möt vår hudterapeut Marie

Hos oss utförs alla icke-kirurgiska skönhetsbehandlingar av vår erfarna hud-och laserterapeut Marie Hagnell som skräddarsyr upplägget helt utifrån dina behov och önskemål. Det är även henne du kontaktar för att boka tid hos oss på LH kliniken. Om du inte är säker på vilken eller vilka behandlingar som passar dig och dina behov så kan du alltid boka en kostnadsfri konsultation eller rådgivning över telefon. Varmt välkommen till vår mottagning i Läkarhuset vid Heden i Göteborg.  

Före och efter

Efter 4 behandlingar

Vanliga frågor

Ja, men behandlingen är dock mest effektiv på patienter med ljus hud och utan solbränna. När du är solbrun blir det svårare att urskilja åldersfläckar, blodkärl etc från hudens pigment vilket gör behandlingen mindre effektiv och obekväm. Men med vår utrustning kan vi dock ställa in behandlingens intensitet utifrån din hudtyp och solbränna för att anpassa behandlingen utefter dina förutsättningar.

Antalet behandlingar som krävs går inte att avgöra då det skiljer sig från person till person och påverkas av vilka förutsättningar just du har. Det kan räcka med 2- 4 behandlingar men du bör iallafall räkna med mellan 4-6 behandlingar för att hålla förväntningarna på rätt nivå. 

Du kommer att gradvis se resultat efter 1-3 behandlingar men för optimalt resultat rekommenderar vi att upprepa behandlingen cirkaa 4- 6 gånger med 2-3 veckors mellanrum. Men för att säkerställa ett mer långvarigt resultat så rekommenderar vi att därefter kontinuerligt upprepa behandlingen 1-2 gånger per år. 

Det behövs ingen bedövning när du gör en behandling med IPL  eller YAG- laser och många beskriver behandlingen som lindrig, men upplevelsen varierar självklart från person till person. Känslan har även beskrivits som ett nyp eller snärt från en gummisnodd med en följande värmekänsla. 

Kontakta vår hud- och laserterapeut Marie Hagnell via telefon, sms eller mail för att boka tid. Du når henne på: +4670 970 02 95 eller  info@lhkliniken.se.