fbpx

Bli av med tunga eller hängande bröst genom bröstförminskning

Kirurgisk bröstförminskning med naturliga resultat för dig som lider av stora och tunga bröst. Utförs av erfarna specialistläkare på vår klinik i Göteborg.

Tid: 1-3 timmar

Pris: 55 000 kr

Om bröstförminskning

Bröstförminskning eller bröstlyft är bra alternativ för dig som besväras av stora, tunga eller hängande bröst. Vid en bröstförminskning avlägsnas hud, fett och bröstvävnad vilket avlastar kroppen samtidigt som brösten återfår sin form. Vid ett bröstlyft avlägsnas endast hud med syfte att omforma. Hos oss på LH kliniken utförs all bröstkirurgi av erfarna specialistläkare. Ingreppet utförs i narkos på vår mottagning i Läkarhuset, Heden i Göteborg.

Förminska, lyft och omforma

Stora, tunga och framförallt hängande bröst kan påverka självförtroendet negativt och även vara ett hinder i vardagen. Bröstförminskning är ett kirurgiskt ingrepp där man minskar bröstets storlek samtidigt som man återställer bröstets form. På så sätt blir du både av med tyng och får vacker form. Om du endast vill omforma brösten gör man istället ett bröstlyft. Det är vanligt att kombinera med vårtgårdsplastik där man även förminskar vårtgården och flyttar upp bröstvårtan för ett proportionerligt resultat. 

Lyft eller förminskning

Beroende på dina behov utförs antingen ett bröstlyft eller en bröstförminskning. Vid ett bröstlyft avlägsnas endast hud med syfte att omforma och lyfta brösten. Vid bröstförminskning avlägsnas även fett och bröstvävnad för att dessutom minska bröstens volym, vilket gör de lättare och fastare.  Oavsett vilken teknik som är bäst lämpad efter din behov så syftar båda ingreppen till att förminska och omforma brösten med ett naturlig och proportionerligt resultat. Ingreppen utförs i narkos och du lämnar mottagningen samma dag. 

Innan ingreppet bokar vi alltid in en inledande och kostnadsfri konsultation där du får träffa din ansvariga och behandlande specialistläkare som noggrant undersöker området som ska förminskas och skräddarsyr ett upplägg utifrån dina behov och förutsättningar. Under denna konsultation får du all nödvändig information om hur du förbereder dig samt möjlighet att få svar på eventuella frågor eller funderingar.  

Bröstlyft, tillskillnad från bröstförminskning, passar dig som har hängiga bröst utan ha problem med stora tunga bröst. Det är därför vanligt för kvinnor med små och ”tomma” bröst att välja att göra ett bröstlyft för att förbättra utseendet och formen på brösten. Vid ett bröstlyft avlägsnas endast hud för att på så sätt lyfta och omforma brösten. Bröstlyft utförs i narkos av erfarna plastikkirurger och du lämnar mottagningen samma dag. Inför ingreppet bokar vi alltid in en kostnadsfri konsultation där du kommer få all nödvändig information om vad du ska tänka på inför och efter ditt bröstlyft. 

Bröstförminskning passar dig som besväras av stora, tunga och hängande bröst. Syftet med en bröstförminskning är inte endast att omforma brösten utan att även reducera deras volym och vikt för att avbelasta kroppen och underlätta vardagliga aktiviteter. Vid en förminskning av brösten avlägsnas fett, bröstvävnad och hud, och vårtgården flyttas upp i nivå med bröstvecket. Vid behov förminskas även vårtgården. Bröstvävnaden formas om och bröstet får ett fastare och ofta mer estetiskt tilltalande utseende. Ingreppet ger även möjlighet att jämna ut storleksskillnader mellan brösten. 

Ingreppet utförs i narkos av erfarna plastikkirurger och du lämnar mottagningen samma dag. Inför ingreppet bokar vi alltid in en kostnadsfri konsultation där du kommer få all nödvändig information om vad du ska tänka på inför och efter ditt bröstlyft.

Vid både bröstlyft och bröstförminskning är det vanligt att man genomför en vårtgårdsförminskning. Med vårtgårdsplastik förminskar och förbättrar man formen på vårtgården för att uppnå ett så naturligt och proportionerligt resultat som möjligt i förhållande till bröstets storlek och form. Läs mer om vårtgårdsförminskning

Möt vår plastikkirurg Peter

Bröstförminskning och bröstlyft är en estetisk konstform som kräver både erfarenhet och skicklighet. Därför är det viktigt att välja hos vem du vill utföra ingreppet hos. På LH-kliniken utförs all bröstkirurgi av vår plastikkirurg Dr Peter Wroblewski som skräddarsyr upplägget helt utifrån dina behov och önskemål. Vi arbetar endast med marknadsledande tekniker och du möter alltid samma vårdpersonal. Välkommen till oss på LH kliniken.  

Proportionerliga förändringar

Både bröstförminskning och bröstlyft är populära och bedrövade tekniker som ger fina resultat för dig som vill få mindre, fastare och proportionerliga bröst. Vi är måna om att skapa positiva, proportionerliga och naturliga resultat där du återfår din kroppsform utan att någon märker att du gjort några ingrepp. Vi bedömer och skräddarsyr därför uppläget utefter hur just dina naturliga former kan framhävas på bästa sätt med hjälp av bröstplastik.

Vanliga frågor

Både bröstlyft och bröstförminskning  utförs i narkos, dvs att du sövs ned under ingreppet och du känner ingenting. Det kan dock göra ont i operationsområdet under de första dygnen och obehag kan förekomma de första veckorna. Värken under de första dygnen avhjälps med värktabletter som skrivs ut efter operation.

Operationen utförs i samarbete med Stiernstam Läkarservice som är en kirurgisk klinik. Du kan läsa mer om hur du förbereder dig inför narkos på deras hemsida. 

Sjukskrivningstiden är ungefär 2 veckor, oftast kortare vid ett fysiskt lindrigt arbete. Fysisk belastning som t.ex. gym-träning, kampsporter, tunga lyft etc skall undvikas 3-6 veckor efter operationen. En mjuk BH (sportbehå) utan byglar skall bäras dygnet runt de första 2-3 månaderna. Under denna tid ska även ärren avlastas med hudvänlig tejp (finns på Apoteket). Det är lämpligt att sova på rygg den första månaden. Ärren ska inte utsättas för solning det första året efter operationen.

De flesta patienter kan återgå till ett stillasittande arbete efter drygt en vecka. Därefter rekommenderar vi tejpavlastning och ett elastiskt stödbandage upp till ca 3-4 veckor efter operation. Efter cirka tre veckor kan man återgå till lättare fysisk aktivitet.

Ärren placeras runt bröstvårtan och rakt ner mot bröstvecket. Operationsärrens utseende varierar från person till person. Vi på LH kliniken föredrar vi vertikal snittföring framför det klassiska ankarsnittet (som innebär ett horisontellt ärr i bröstvecket).

Fördelarna med vertikal snittföring är dels att:
* Ärren blir mindre.
* Tekniken formar om bröstvävnaden så att både bredden på bröstet minskar och projektionen ökar.
* Resultatet anses bestå längre än vid mer traditionell teknik.
* Med den vertikala tekniken för bröstreduktion byter man bort det horisontella ärret mot en ojämnhet under bröstet som oftast försvinner under första året efter operation. I undantagsfall behövs en justering med ett litet ingrepp i lokalbedövning.

Vid mycket stora bröst kan det dock vara nödvändigt att komplettera med ett horisontellt snitt i vecket under bröstet.

Ärren bleknar med tiden men kommer aldrig att försvinna helt, räkna därför med 12-24 månader innan du kan se det slutliga resultatet av dina ärr efter en bröstförminskning. Efterbehandlingen av ärren efter  din operation avgörande för att få ett bra resultat.

Tejpa alltid dina ärr efter en bröstreduktion
För att minimera risken för breda ärr efter bröstförminskning rekommenderar vi tejpning av ärren under 3-6 månader. Tejpen byts var 7-10:e dag och det går att duscha med tejpen om den sedan torkas med hårtork. För bästa möjliga resultat bör ärren inte heller utsättas för sol- eller solariestrålning under det första året efter din bröstreduktion.

Kontakta vår hud och laserterapeut Marie Hagnell via telefon, sms eller mail för att boka en inledande och kostnadsfri konsultation med en av våra specialistläkare. Du når henne på: 
+4670 970 02 95 eller  info@lhkliniken.se.