fbpx

Behandla akneärr, rynkor, solskador och bristningar med Needle Pen

Behandling med Needle Pen som stimulerar tillväxten av kollagen och elastin, vilket ger huden en jämnare och slätare textur. Kontakta Marie för att boka tid! 

Tid: 30-450 mi

Pris: Från 1 495 kr 

Återställ huden med Needle Pen

Needle Pen behandlar effektivt åldrad och solskadad hud, akneärr, rynkor, bristningar och stora porer. Det passar alla hudtyper och kan göras året om. Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel men med färre biverkningar och lämnar inte några skador på huden. Med Needle Pen stimuleras tillväxten av kollagen och elastin vilket ger din hud ett jämnare och yngre utseende. Dessutom ökar även absorptionen av aktiva ingredienser vilket gör den utmärkt att kombinera med t.ex. PRX-T33.

Varför väja Needle Pen?

Lider du av akneärr, ojämn eller trött hud? Neddle Pen eller microneedling är en kollagenbildande behandling även kallad Collagen Induction Therapy, avsedd för att öka kollagenproduktion och därmed skapa en jämnare hudstruktur. Man kan enkelt säga att man genom avancerad microneedling teknik skapar en ”kontrollerad skada” i huden som sedan kroppen. Det är en mycket populär och beprövad teknik som ger fantastiska resultat oavsett vilken hudtyp eller hudproblem du har. 

Om Needle Pen

Powerlite Needle pen har tunna nålar som penetrerar det översta hudlagret vilket aktiverar en läkningsprocess med tillväxtfaktorer och tillverkning av kollagen. De små nålkanalerna som bildas gör det även enklare för huden att absorbera aktiva substanser. Needle Pen är därför perfekt att kombinera med andra behandlingar så som PRX-T33. Du kommer att se resultat direkt efter men men det slutgiltiga effekten uppnås efter ca 2-6 veckor. Detta beror på att det tar tid för nybildningen av kollagen och elastin att komma igång. För optimalt resultat rekommenderar vi 4-6 behandlingar med cirka 4-8 veckors mellanrum.  

Vad du kan förvänta dig:

Innan behandlingen inleds görs alltid en noggrann bedömning av behandlingsområdet för att fastställa den bästa tillvägagångssättet utifrån dina behov och hudtyp. Denna bedömning ingår i behandlingen och behöver inte förbokas. Om du känner dig osäker på dina förutsättningar eller vill få mer information så rekommenderar kan du alltid boka en separat kostnadsfri konsultation eller kontakta oss för rådgivning några dagar innan behandlingstillfället.

För bästa resultat ska du under 2-3 dagar innan behandlingen undvika direkt solljus och inte använda några hudprodukter som kan irritera huden, såsom retinol eller AHA-syror. Detta hjälper till att förbereda huden för behandlingen och minskar risken för irritation. För att minimera risken för blödning ska du ävenavstå från alkohol och blodförtunnande läkemedel så som Trombyl 48h innan. Om blödning uppstår försvåras behandlingen och risken för biverkningar ökar.

Direkt efter behandlingen kommer du se en rodnad i 1-2 dagar. Detta är en indikation på att behandlingen lyckats med skapa en inflammatorisk process vilket frigjort mängder av tillväxtfaktorer som behöver tid att nyskapa kollagen och reparera huden. Det är även vanligt med flagning. Under de första 6 timmarna ska du inte röra eller tvätta det behandlade området. Under de första 24 timmarna ska du inte använda smink men tänk på att använda solskydd. Undvik även läkemedel med ibuprofen eller antinflammatioriska egenskaper. 

P.S. Berätta vilka produkter du vanligtvis använder så hjälper vår hudterapeut Marie dig med att planera din hudvårdsrutin under de första dagarna. 

Behandla akneärr och bristningar

Needle Pen är en kliniskt bevisat effektiv metod för att bli av med akneärr och bristningar. Vid ditt första besök gör vi en inledande analys av din problemhy och skräddarsyr ditt behandlingsupplägg utifrån dina behov. Med Needle Pen så skadar man hudvävnaden vilket aktiverar hudens naturliga reperationsprocess och kollagentillverkning vilket även reparerar tidigare skador i huden, från exempelvis akne. Vi rekommenderar minst 4 behandlingar för behandling av akne ärr med detta kan självklart variera!

Möt vår hudterapeut Marie

Hos oss utförs alla icke-kirurgiska skönhetsbehandlingar av vår erfarna hud-och laserterapeut Marie Hagnell som skräddarsyr upplägget helt utifrån dina behov och önskemål. Det är även henne du kontaktar för att boka tid hos oss på LH kliniken. Om du inte är säker på vilken eller vilka behandlingar som passar dig och dina behov så kan du alltid boka en kostnadsfri konsultation eller rådgivning över telefon. Varmt välkommen till vår mottagning i Läkarhuset vid Heden i Göteborg.  

Före och efter

Efter 2 behandlingar

Vanliga frågor

Ja det kan du! Under den inledande hudkonsultation som vi har vid ditt första besök kommer vi att identifiera graden av ditt problem och 
hjälpa dig att behandla på bästa sätt. Genom att följa de råd och den behandling vi rekommenderar kommer dina akneärr att kunna försvinna. Men det är viktigt att komma ihåg att det tar olika lång tid beroende på hur grova de är. Men ha tålamod!

P.S. Något som är bra att veta är att man tyvärr inte kan behandla akneärr om man fortfarande har aktiv akne. Då måste man först behandla aknen som orsakar ärren. 

Antalet behandlingar som krävs går inte att avgöra då det skiljer sig från person till person och påverkas av vilka förutsättningar just du har. Det kan räcka med 2- 4 behandlingar men du bör iallafall räkna med mellan 4-6 behandlingar för att hålla förväntningarna på rätt nivå. 

Du kommer att gradvis se resultat efter 1-3 behandlingar och detta beror på att det tar tid för kroppen att reparera huden och komma igång med nytillverkningen av kollagen. För optimalt resultat rekommenderar vi att upprepa behandlingen cirka 4- 6 gånger med 4 till 8 veckors mellanrum.

Behandling med Needle Pen gör inte all nytta ensam – lika viktigt som själva behandlingen är det att du själv använder de produkter du har rekommenderats. Förbättring och resultat uppnås med hjälp av kombinationer dessa och av att du fortsätter ta hand om din hy. Om du inte får önskad effekt av behandlingen är det viktigt att du tar kontakt med Marie, så att ni tillsammans kan se över dina rutiner och de produkter du använder.

 

 

Nej inte de ärr som du redan behandlat bort. Men om man inte angriper roten till problemet och behandlar sin akne så kan aknen orsaka nya ärr. Därför är det viktigt att behandla din akne och inte bara ärren.

Kontakta vår hud- och laserterapeut Marie Hagnell via telefon, sms eller mail för att boka tid. Du når henne på: +4670 970 02 95 eller  info@lhkliniken.se.