fbpx

Operation av övre eller nedre ögonlock med vackert naturligt resultat

Bli av med tunga ögonlock eller hängande hud under ögonen med professionell ögonlocksplastik utförd av erfarna plastikkirurger i Göteborg. 

Tid: 2-3 h 

Pris: Från 19 000 kr

Återställ ditt pigga utseende

Partiet runt ögonen spelar en viktig roll för helhetsintrycket vilket gör ögonlocksplastik till ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen. Vid en ögonlocksoperation avlägsnas överflödig hud samt ev muskel- och fettvävnad i övre eller undre ögonlocken, vilket återställer ögats pigga utseende. Operationen utförs på vår klinik i Göteborg där du blir omhändertagen av plastikkirurger med lång erfarenhet inom ögonplastik. Kontakta oss för att boka gratis konsultation. 

Möt vår plastikkirurg Peter Wroblewski ​

Peter är ansvarig för ögonlocksplastik hos oss på LH kliniken. Utöver sitt yrke som plastikkirurg är han även en regelbunden föreläsare och deltar aktivt i utvecklingen inom estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi. Peter lägger stor vikt vid att uppnå en känsla av balans och proportioner i sitt arbete. Något han anser är avgörande för att skapa naturliga resultat. Han har under sin karriär blivit en mycket uppskattad kirurg, inte minst inom ansiktskirurgi och ögonlocksplastik. Läs mer om Peter här

Ögonlocksplastik

De förändringar som smyger sig runt ögonen kan få dig att se äldre ut och även påverka synen. Operation av ögonlock är en mycket säker, vanlig och populär metod för att bli av med oönskad hud över eller under ögonen. Kort sagt innebär det att kirurgen plockar bort överflödig hud och ibland muskel- och fettväv i ögonlocken för att ge ett piggare och yngre utseende. Du kan operera både de övre och nedre ögonlocken för att bli av med antingen påsar eller tunga ögonlock. Ingreppet skräddarsys utifrån dina specifika behov.  

Innan ingreppet bokar vi alltid in en inledande konsultation där du får träffa din ansvariga och behandlande specialistläkare som noggrant undersöker områdena som ska behandlas och skräddarsyr ett upplägg utifrån dina behov och förutsättningar. Under denna konsultation får du all nödvändig information om hur du förbereder dig samt möjlighet att få svar på eventuella frågor eller funderingar.  

Tunga övre ögonlock beror oftast på att man fått sämre elasticitet i vävnaderna och extra hud tynger ner ögat. Ögonen ser sömniga ut och ibland kan det till och med bli obekvämt och svårare att se ordentligt. Ögonlocket kan också tyngas ner av tilltagande överskottshud i pannan, vilket ger en sänkning av ögonbrynen och ögonen ser mindre ut. Operation av övre ögonlock är en ofarlig procedur och utförs under lokalbedövning eller narkos, utefter dina önskemål. 

Hängande undre ögonlock orsakas i och med att området precis under ögonen förändras med åldern. För många personer uppstår det med tiden permanenta påsar eller utbuktningar under ögonen, i form av en eller flera små “kuddar”. Detta går inte att åtgärda genom ytliga eller kosmetiska procedurer som fillers etc — men det kan korrigeras med hjälp av kirurgi. Ingreppet är helt ofarligt och utförs under narkos på vår klinik i Göteborg.

Kostnadsfri konsultation

Innan du gör en ögonlocksoperation bokar vi alltid in en kostnadsfri konsultation. Under konsultationen kommer vi att tillsammans gå igenom dina behov, önskemål och skräddarsy ditt behandlingsupplägg. Du kommer även få all nödvändig information om hur du förbereder dig inför och efter operationen. Vår viktigaste prioritering är alltid att du känner dig trygg och nöjd — så var inte rädd att ställa frågor inför operationen. 

Vackra naturliga resultat

Att lida av tunga eller hängande ögonlock kan vara påfrestande. Ögonlocksplastik är dock en väldigt vanlig procedur som ger fantastiskt fina resultat. Vi är måna om att skapa positiva, proportionerliga och naturliga resultat i hela ansiktet där ögonen återfår sitt pigga utseende  men utan att någon märker att du gjort något. Vi bedömer och skräddarsyr därför uppläget utefter hur dina naturliga drag kan framhävas och förstärkas med ögonplastik. 

Före och efter

Operation av övre ögonlock

Vanliga frågor

Nej det blir endast minimal ärrbildning efter en ögonlocksoperation som knappast går att se med blotta ögat. 

Den som besväras av överflödig hud på övre ögonlock kan få väldigt fina resultat med hjälp av kirurgi. Nedre, eller undre ögonlocksplastik, utförs också när muskulaturen som håller tillbaka fettvävnad bakom ögat försvagas och ger en synlig försämring under ögonen, där det också ofta blir fler rynkor och permanenta trötthetspåsar under ögat.

Operationer av ögonlock genomförs även på yngre patienter. Då brukar det handla om att åtgärda ett trött och svullet utseende som kan bero på arvsanlag.

Det finns flera anledningar till varför ögonlocksplastik kan vara ett bra val. Några vanliga orsaker till varför man väljer ögonplastik är:

Få ett piggare utseende
Hängande ögonlock kan orsaka överflödig hud och fettpåsar runt ögonen när huden förlorar sin elasticitet. Detta kan leda till ett trött utseende, tunga och hängande ögonlock samt påsar under ögonen.

Motverka funktionella besvär
Även funktionella besvär kan uppstå, så som minskat synfält, stickande ögon och huvudvärk. Detta är några av flera anledningar till att många väljer att göra en ögonlocksoperation.

Motverka irritation och rinnande ögon
Ögonlocken har en viktig funktion i att skydda ögat men även i att fukta ögonens hinnor, framför allt hornhinnan (Cornea). Om funktionen nedsätts och ögonlocken inte har god kontakt och rätt vinkel mot ögat kan det leda till irritation med skavkänsla och rinnande ögon.

Ja både undre- och övre ögonlock kan opereras vid ett och samma tillfälle, eller i samband med ett ansiktslyft. När ögonlocken både under och över ögat slätas ut och återställs till ett tidigare stadium ges hela ansiktet ett piggare, vaknare och mer utvilat intryck.

Efter operationen, som tar några timmar, får du gå hem och vila redan samma dag. Svullnaden och blåmärken går snabbt ner de första dagarna och sedan successivt under de närmaste två veckorna. Du får inte köra bil direkt efter operationen och vi rekommenderar lugna promenader som mesta aktivitet ett par veckor efteråt. De flesta väljer att stanna hemma från arbetet mellan en och två veckor, men det går oftast bra att arbeta hemifrån redan efter några dagar. Du kommer få all nödvändig information om vad du ska tänka på efter ingreppet inför din operation. 

Kontakta vår hud- och laserterapeut Marie Hagnell via telefon, sms eller mail för att boka en kostnadsfri konsultation med vår plastikkirurg. Du når henne på: +4670 970 02 95 eller  info@lhkliniken.se.