fbpx

Reducera ålderstecken och återställ ditt ungdomliga utseende med IPL

Effektiv och skonsam behandling av pigmentfläckar, åldersfläckar solskador och brustna kärl med avancerad IPL teknologi. Kontakta Marie för att boka tid!

Tid: 30-40 min

Pris: Från 1 100 kr

Återfå hudens lyster och elasticitet

IPL Hudföryngring, eller Photorejunevation, är ett samlingsnamn för en rad effektiva hudbehandlingar som utförs med hjälp av IPL (Intensivt Pulserande Ljus). Med IPL behandlar vi hudens olika lager och reducerar förekomsten av solfläckar, pigmentfläckar, åldersfläckar, ytliga blodkärl, rodnad och rosacea. Behandlingen aktiverar även hudcellerna och hudens produktion av kollagen vilket ger spänst, lyster och ungdomligare utseende. En perfekt behandling för dig som vill bli av med ålderstecken och samtidigt återställa din lyster.

Varför välja IPL hudföryngring?

IPL är en kliniskt bevisad effektiv metod som behandlar en mängd olika hudåkommor och samtidigt stimulerar tillväxten av kollagen hos åldrande hud. Det är det perfekta behandlingsalternativet för dig som vill ge huden en jämnare ton och reducera förekomsten av pigmentfläckar, solfläckar, åldersfläckar, ytliga blodkärl och rodnad med minimal återhämtningstid. IPL kan behandla alla områden på kroppen och anpassas till din specifika hudtyp för bästa kosmetiska resultat. Läs studie om IPL.  

Hudföryngring

Under hudföryngring med IPL sänder man ut ett brett spektrum av pulserande ljus (IPL) som tränger in i huden och tar bort den skadade vävnaden. Ljuset absorberas av blodkärl och pigment som sedan drar ihop sig, vilket resulterar i en jämnare hudton. Under behandlingen aktiveras hudcellerna vilket ger huden ökad spänst och ungdomligare utseende. För optimalt resultat bör du upprepa behandling 4-6 gånger med 2 veckors mellanrum. Efter varje behandling kommer du se en gradvis förbättring som ger ett fint och långvarigt resultat

Innan behandlingen inleds görs alltid en noggrann bedömning av behandlingsområdet för att fastställa den bästa tillvägagångssättet utifrån dina behov och hudtyp. Denna bedömning ingår i behandlingen och behöver inte förbokas. Om du känner dig osäker på dina förutsättningar eller vill få mer information så rekommenderar kan du alltid boka en separat kostnadsfri konsultation eller kontakta oss för rådgivning några dagar innan behandlingstillfället.

För att uppnå bästa resultat är det bäst om du undviker solning, solarium och brun utan sol produkter i 3- 2 veckor innan behandlingen. Det går bra om du är lite solbrun men vid vistelse i sol rekommenderar vi att använda solskyddsfaktor spf 30- 50. Tänk även på att huden helst ska vara helt ren från smink vid besöket. Om du har en pågående infektion, behandlas med antibiotika, är gravid eller ammande bör du kontakta oss för att undvika kontradiktioner vid behandlingen.

Direkt efter behandlingen kan du uppleva en lätt rodnad och svullnad vid området som behandlats men detta lägger sig efter någon dag. Det är även normalt att man upplever en viss torrhet och flygning under de första dagarna. Du kan utan problem återgå till arbetet samma dag och det går även bra att använda smink på det behandlade området. Du skall dock undvika stark sol under 1-3 veckor då huden är mer ljuskänslig än vanligt. Vid vistelse i sol rekommenderar vi att använda solskyddsfaktor spf 50.

Perfekt för åldrande hud

Hudens åldrande är en komplex och dynamisk process som yttrar sig på olika sett.  På grund av åldrandets unika egenskaper så kräver åldrande hud speciella föryngrande behandlingar. Systemet med intensivt pulserat ljus (IPL) använder en högintensiv ljuskälla som avger icke-koherent och polykromt ljus i det breda våglängdsområdet 515-1200 nm. Detta innebär att IPL kan användas för att behandla hudproblem för en mängd olika hudtyper, inkl åldrande hud. Perfekt för dig som vill ha resultat som håller. 

Möt vår hud- och laserterapeut Marie

Hos oss utförs alla icke-kirurgiska skönhetsbehandlingar av vår erfarna hud-och laserterapeut Marie Hagnell som skräddarsyr upplägget helt utifrån dina behov och önskemål. Det är även henne du kontaktar för att boka tid hos oss på LH kliniken. Om du inte är säker på vilken eller vilka behandlingar som passar dig och dina behov så kan du alltid boka en kostnadsfri konsultation eller rådgivning över telefon. Varmt välkommen till vår mottagning i Läkarhuset vid Heden i Göteborg.  

Före och efter

Vanliga frågor

Antalet behandlingar som krävs för går inte att avgöra då det skiljer sig från person till person och påverkas av vilka individuella förutsättningar du har. Det kan räcka med 2- 3 behandlingar men man bör iallafall räkna med mellan 4-6 behandlingar för att hålla förväntningarna på rätt nivå.

Du kommer att gradvis se resultat efter 1 – 3 behandlingar men för ett optimalt resultat rekommenderar vi att upprepa behandlingen ca 4- 6 gånger med 2- 3 veckors mellanrum. För att säkerställa ett mer långvarigt resultat så rekommenderar vi att därefter kontinuerligt upprepa behandlingen 1-2 gånger per år.

Det behövs ingen bedövning för hudföryngring med IPL  och många beskriver behandlingen som lindrig, men upplevelsen varierar självklart från person till person. Känslan har även beskrivits som ett nyp eller snärt från en gummisnodd med en följande värmekänsla. 

Kontakta vår hud- och laserterapeut Marie Hagnell via telefon, sms eller mail för att boka tid. Du når henne på: +4670 970 02 95 eller  info@lhkliniken.se.