fbpx

Bli av med överflödig hud och återfå dina slanka armar med armplastik

Det bästa alternativet för dig som vill bli av med överflödig hud och fettvävnad på armarna. Utförs av erfarna specialistläkare på vår klinik i Göteborg.

Tid: 1-3 timmar

Pris: Från 39 000 kr

Armplastik med naturligt resultat

Armplastik är ett perfekt alternativ för dig som vill bli av med överskottshud eller överflödigt fett på armarna. Överskottshud på överarmarna eller så kallat gäddhäng avlägsnas kirurgiskt för att uppnå bästa resultat medan överflödigt fett avlägsnas med hjälp av fettsugning. Hos oss på LH kliniken utförs all armplastik av erfarna specialistläkare. Ingreppet kan utföras i lokalbedövning eller narkos beroende på önskemål. Varmt välkommen till vår mottagning i Läkarhuset, Heden i Göteborg. 

Säg hejdå till gäddhäng

Överflödig hud på armarna eller ”gäddhäng” är vanligt och kan uppstå i samband med viktnedgång eller uppstå naturligt i takt med att huden tappar sin elasticitet. Oavsett orsak så kan slapp och sladdrig hud på armarna upplevas som besvärande. Med hjälp av armplastik kan man enkelt reducera överskottshud och minska omfånget på armarna för att förbättra formen och göra de slankare. Det är dessutom vanligt att kombinera armplastik med fettsugning av armarna för att tunna ut fettöverskottet. 

Om armplastik

Om du lider av mycket överskottshud kommer detta avlägsnas med armplastik där man kirurgiskt avlägsnar överflödig hudvävnad. Men om du istället har en kraftig överarm så kan det räcka med att göra en fettsugning utan någon kirurgisk hudutsträckning. Ibland kan man även kombinera armplastik med en fettsugning för att uppnå optimalt resultat. Oavsett metod kommer ingreppet att utföras av specialistläkare i antingen lokalbedövning eller narkos. Läs mer om respektive metod här nedan. 

Innan ditt ingrepp bokar vi alltid in en inledande konsultation där du får träffa din ansvariga och behandlande specialistläkare som noggrant undersöker områdena som ska behandlas och skräddarsyr ett upplägg utifrån dina behov och förutsättningar. Under denna konsultation får du all nödvändig information om hur du förbereder dig samt möjlighet att få svar på eventuella frågor eller funderingar.  

Armplastik utförs antingen i lokalbedövning eller narkos beroende på dina önskemål. Under ingreppet så lägger kirurgen ett snitt på insidan av överarmen och avlägsnar överskottshud. Längden på snittet beror på hur mycket hud som ska tas bort men oftast går det från armhålan till armbågen. Ärren bleknar över tid och placeras alltid på insidan av armen för att minimera dess synlighet. Ingreppet tar ca 2 timmar och du lämnar mottagningen samma dag.   

Hudens elasticitet skiljer sig på olika kroppsdelar. Det innebär att förutsättningarna för enbart en fettsugning varierar utifrån person till person. Fettsugning av överarmen är ett enkelt ingrepp som kan utföras i lokalbedövning eller narkos beroende på önskemål. Under ingreppet suger kirurgen sedan bort överflödigt fett med hjälp av en kanyl som inte lämnar några synliga ärr. Ingreppet tar ca 1- 2 timmar och du lämnar mottagningen samma dag. Vi planerar alltid in en kostnadsfri personlig konsultation med din ansvariga läkare som ger dig all nödvändig information om hur du förbereder dig. Lär mer om fettsugning.

Armplastik utfört av specialistläkare

Armplastik och fettsugning är en estetisk konstform som kräver både erfarenhet och skicklighet. Därför är det viktigt att välja hos vem du vill utföra ingreppet hos. På LH-kliniken utförs all armplastik av vår plastikkirurg Dr Peter Wroblewski som skräddarsyr upplägget helt utifrån dina behov och önskemål. Vi arbetar endast med marknadsledande tekniker och du möter alltid samma vårdpersonal. Välkommen till oss på LH kliniken.  

Skräddarsydd behandling

Både armplastik och fettsugning av armar är populära och bedrövade tekniker som ger fina resultat för dig som vill ha mer stramare och mer skulpterade armar. Vi är måna om att skapa positiva, proportionerliga och naturliga resultat där du återfår din kroppsform utan att någon märker att du gjort några ingrepp. Vi bedömer och skräddarsyr därför uppläget utefter hur just dina naturliga proportioner kan framhävas på bästa sätt.

Vanliga frågor

Nej ingreppet utförs antingen under lokalbedövning eller narkos beroende på dina önskemål. Bedövningsprocessen med lokalbedövning kan dock till en början upplevas som en svidande känsla men detta är kortvarig. Efter att lokalbedövning är lagd så upplever du ingen smärta. Om du känner dig orolig kan du även få lugnande inför ingreppet! OBS: vid narkos tillkommer en extra kostnad. 

Underarm och hand kan ändå svullna hos vissa patienter, men den försvinner vanligtvis ett par dagar efter operationen. Efter operationen är det viktigt att du spänner muskulaturen i underarmarna genom att sträcka och böja fingrarna. På så vis kan du minska svullnaden.

De flesta patienter kan återgå till ett stillasittande arbete efter drygt en vecka. Därefter rekommenderar vi tejpavlastning och ett elastiskt stödbandage upp till ca 3-4 veckor efter operation. Efter cirka tre veckor kan man återgå till lättare fysisk aktivitet.

Den största risken med armsplastik är att ärren blir mer iögonfallande än vad man förväntar sig. Därför är efterbehandlingen av ärret efter  din operation avgörande för att få ett bra resultat. Ärren ska skyddas med kirurgisk tejp, gärna upp till ett halvår efter operation. Du bör inte heller utsätta ärren för sol. Det kommer alltid att finnas ett ärr på armens insida, men detta  bleknar detta med tiden till ett ganska diskret litet vitt streck.

Kontakta vår hud och laserterapeut Marie Hagnell via telefon, sms eller mail för att boka en inledande och kostnadsfri konsultation med en av våra specialistläkare. Du når henne på: 
+4670 970 02 95 eller  info@lhkliniken.se.